Wat is tarwegras en tarwegrassap?
Wat is tarwegras?
Tarwegras is het gras dat groeit uit een tarwezaadje. Dit gras beschikt over een unieke samenstelling met daarin allerlei voedingsstoffen die ons ons lichaam goed kan gebruiken om vitaal te functioneren. Uit  tarwegras kan je een super fijn sap persen! Tarwegrassap is namelijk rijk is aan vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, E & K. Het diep groene sap zit daarnaast vol met mineralen, enzymen, chlorofyl en bevat vrijwel alle spoorelementen. De tarwegras worteltjes bevatten maar liefst 92 van de 102 beschikbare mineralen wanneer dit op goede aarde wordt gekweekt. Daarom zijn wij zo trots op dit - en in het bijzonder natuurlijk - ons gras!

Tarwegras van de Tarwegraskoning
Ons tarwegras wordt op Hollandse bodem geteeld onder de zon! Alles puur natuur. Zo zien wij het graag bij de Tarwegraskoning. Kwaliteit is voor ons van uiterst belang. Ons tarwegras wordt met veel vakundigheid, professionaliteit en passie geteeld. Daarbij is in het bijzonder aandacht voor de dynamiek van de natuur en daarbij de natuurlijke groei van het gras. Hoeveel tarwegras gebruik je? 

- 45 gram tarwegras ofwel 2 flinke handen tarwegras zijn voldoende voor een shotje van 3 cl (30ml)
- 2 klontjes bevroren tarwegrassap is ook 30 ml
- 1 cupje bevroren tarwegras is ook 30 ml

Wat kan ik het beste gebruiken? Vers tarwegrassap of is poeder ook goed? 
Tarwegras poeder is in de meeste gevallen bijna alle enzymen en driekwart van de vitaminen kwijt door oxidatie. Wij raden dus altijd vers tarwegrassap aan. Je kunt tarwegras zelf juicen, of kiezen voor ons bevroren tarwegrassap. 

Vers tarwegras
Ons vers tarwegras kan je het beste juicen met behulp van een slowjuicer. Gebruik hiervoor altijd een horizontale juicer (dit in tegenstelling tot rechtopstaande / verticale slowjuicers). Tarwegras is erg lekker in sapjes met bijvoorbeeld 1 appel, 1/2 citroen, duimpje gember. Ons bevroren tarwegrassap kan je laten ontdooien in een sapje of mixen in je zelfgemaakte (groene) smoothie. 

Bevroren tarwegrassap
Ons tarwegrassap wordt flash frozen, dat betekent; binnen enkele seconden ingevroren. Door deze behandeling blijven de vitaminen en mineralen optimaal behouden. nog altijd 90% van de kracht van vers.

Tarwegraspoeder is wel rijk aan mineralen. Kies altijd wel voor poeder gemaakt van tarwegrassap (en niet van tarwegras zelf). . 

Kan tarwegras ook worden geperst met een sapcentrifuge?
Nee! Dit kan helaas niet! De motor en zeef van sapcentrifuges zijn niet geschikt voor het persen van tarwegras. Koop daarom altijd een slowjuicer. Machines die wij aanraden zijn de MatstoneGreenstar en Hurom GD