Over ons

Over ons: 


Dé Tarwegraskoning

Auke Attema is de oprichter van de TarwegrasKoning. Auke begon in 2003 als yogadocent in Amsterdam en ontdekte de kracht van een gezond lijf in combinatie met gezond eten. Na flink experimenteren met allerlei diëten & voedingsstromingen, raakte hij enthousiast over Raw Food. “Ik kon de effecten tenminste direct voelen. Ik werd er steeds helderder van in m’n hoofd. Dit motiveerde me om de Health Educator opleiding in Amerika te gaan doen.”

Het verblijf aan het Hippocrates Health Institute in Florida was een hele bijzondere ervaring: De effecten van ‘wheatgrass juice’ oftewel tarwegrassap, maakten zoveel indruk dat hij besloot zich verder te verdiepen in de kunst van het kweken. Terug in Nederland gaf hij lezingen over zijn bevindingen. “Tarwegras is zo fijn, ik kon het wel van de daken schreeuwen. Door de enorme hoeveelheid vitaminen, mineralen en vooral enzymen in het sap is het opkikker-effect enorm.’’

Auke kreeg steeds meer zin om niet alleen te praten over tarwegras, maar het ook echt aan de man te gaan brengen. Wat in 2007 begon op een kamer drie-hoog-achter in de Amsterdamse Pijp, is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend internetbedrijf met een schitterende kas. Daar wordt met behulp van geselecteerde grond, tarwegraszaad en gevitaliseerd water, tarwegras van hoge kwaliteit gekweekt dat zeer rijk is aan smaak & voedingstoffen.

“Al met al komt er veel meer bij kijken dan ik dacht. En kweken is een ingewikkeld proces als je het echt goed wilt doen. Zeker hier in Nederland met alle temperatuurschommelingen en luchtvochtigheid, maar in onze kas hebben we het goed onder controle. We kweken een topproduct en daar ben ik hartstikke trots op.”


Het TarwegrasKoning team: 


Auke (sales & marketing)           Lisa (bedrijfsleider)                   Olivia (winkel manager)              Hans (b2b manager)       Auke tarwegraskoningLisa tarwegraskoninghans tarwegraskoning

Natasha (winkel)                        Marleen (blog)                              MG/Johan (technische dienst)   Mariluz (productie)            
Natasha tarwegraskoningJohan tarwegraskoningMariluz tarwegraskoning

Bastiaan (webshop)                    Eva (cc & office manager)          Clyde (productie)                        Serieke (winkel)           
Bastiaan tarwegraskoningfemkeClyde tarwegraskoningSerieke tarwegraskoning

Ezra (boekhouding)                     Noeska (sales)                            Peter (finance)                           Mart (winkel)
Esra tarwegraskoningNoeshka tarwegraskoningPeter tarwegraskoningMart tarwegraskoning
 
Onze missie

Veel mensen willen tegenwoordig hun leefstijl verbeteren. Het aanpassen van jarenlange eet- en leefgewoonten valt echter vaak tegen. Uit onderzoek* blijkt slechts 16% van de Nederlanders genoeg vitaminen en mineralen binnen te krijgen. De TarwegrasKoning wil gezond eten en drinken gemakkelijk maken. Hierin spelen de volgende factoren voor ons een belangrijke rol:

Gemak: maakt het binnenkrijgen van belangrijke voedingsstoffen leuk en gemakkelijk door online tarwegras, sapmachines en kweeksets aan te bieden.
Bewustwording: voorlichting over het belang van gezonde voeding en de risico’s van verzuring en deficiënties (tekorten), waardoor het bewustzijn en de motivatie toeneemt.

Inspiratie: we informeren én inspireren je graag met tips, tricks en recepten via onze Facebook pagina, blog en ons e-book. 

Het dagelijks drinken van verse groene sappen en tarwegras zijn een belangrijke eerste stap op weg naar een gezondere leefstijl! 

De TarwegrasKoning is ervan overtuigd: zodra je de positieve effecten van tarwegrassap ervaart, ga je verlangen naar méér: meer energie, meer vitaliteit en meer levenslust. Na jaren van ziekte en futloosheid wordt het werken aan een je gezondheid ineens een aantrekkelijke optie. Als dat gebeurt is de TarwegrasKoning in haar missie geslaagd.

* Bron: "Hoe gezond eet Nederland”, Vitamine Informatie Bureau.