Easygreen Microfarm Kweeksysteem
Professioneel kweekkitsysteem

Easygreen Microfarm kweeksysteem

Easygreen Mikrofarm is een automatisch kweeksysteem voor de drukke thuiskweker. Het slimme kweeksysteem benevelt om door jouzelf ingestelde tijden de zaden en voert overtollig water automatisch af. Dit is het grote verschil met veel kweekapparaten. Vaak blijft het water staan of het wordt hergebruikt. Afvoer van water is essentieel om schimmels te voorkomen. De easygreen gebruikt door het mistprincipe relatief weinig water.

 

Je kunt er tarwegras in kweken, gerstegras, maar het is ook ideaal voor sprouts, zoals alfalfa, brocoli. In de doos zitten 5 bakjes en 1 grote bak. Je kunt dan bijvoorbeeld 5 bakjes vullen met verschillende soorten zaad en dagelijks oogsten of 1 grote bak met bijvoorbeeld alleen tarwegras kweken. De dagelijkse oogst van 1 bakje sprouts is ruim voldoende voor 1 a 2 dagen voor 2 volwassenen. Ter vergelijking: je haalt uit 1 oogst zo'n 3 bakjes alfalfasprouts zoals die in de Natuurwinkel worden verkocht. De belangrijkste reden om sprouts zelf te kweken is dat je de sprouts als het ware nog levend zijn. Je oogst, even wassen onder de kraan en je kunt ze direct opdienen. Kortom de easygreen is een professionele thuiskas. Om de 2 dagen vul je de easygreen met water en de rest doet het systeem zelf. Dagelijks is het wel goed om de bakjes te keren en op te schuiven.

 

Tot dusverre zijn wij tevreden over de easygreen als kweeksysteem, ook voor tarwegras. Wekelijks dien je het systeem wel schoon te maken om bacteriegroei en schimmels te voorkomen. Dit doe je door een oplossing aan het water toe te voegen en het systeem reinigt vervolgens zichzelf. Als het water met de oplossing op is, vul je het systeem met schoon water en laat het nogmaals doorlopen.

 

Het systeem maakt wel enigszins geluid, een zacht geluid van de mistgenerator door het ronddraaien van de mistgenerator. Je kunt echter de tijdklok zo instellen dat dit niet 's-nachts is en tijdens etenstijd. De gangbare instelling is 8 uur in de ochtend voor het begin van de dag en dan de hele dag om de twee uur tot 8 uur in de avond. Op die tijden sproeit de mistgenerator enkele minuten water in de lucht. 

 

Garantie

 

12 maanden op het gehele apparaat

 

Wat zit er in de doos?

 

- Easygreen kweeksysteem 
- 5 groeibakken 
- Afvoerslang 
- Schakelklok 
- Handleiding

 

Nu met gratis Biologisch Kiemmixzaad van de Peuleschil en 1 kg biologisch dynamisch tarwezaad.

 


Lees meer
Geen reviews gevonden
Bezorginformatie
Veelgestelde vragen