Greenstar Elite GSE 5000 slowjuicer
De Elite is de nieuwste en meest luxe uitvoering in de Greenstar-serie slowjuicers. De machine is ontwikkeld om nog efficiënter sap te produceren dan zijn voorgangers. Daarbij heeft het een volledig nieuwe, moderne look & feel gekregen.


De Greenstar

Unieke kenmerken GSE Elite 5000

Luxe uitvoering – de Elite heeft een geheel nieuwe, moderne look. Zo komt het tegemoet aan de esthetische wensen van de moderne huishoudens.
 
Hoger rendement – de Elite haalt nog meer sap uit uw groente en fruit dan de andere Greenstar modellen.
 
Uitmuntende reputatie – De Greenstar is wereldwijd het meest gebruikt door juice bars, dankzij de sterke reputatie en de hoge efficiëntie.
 
Afstelbaar – op de machine zelf kunt u instellen hoeveel kracht er op het pulp komt, waardoor het persen van zachte vruchten en groente makkelijker wordt.
 
Professioneel – Naast privégebruik, ook zeer geschikt voor professioneel gebruik.
 
Veelzijdig – de Greenstar Elite is een volwaardige keukenmachine. Het apparaat wordt standaard geleverd met alle benodigde accessoires en heeft diverse functies.
 
Uitgebreide garantie – Deze sappers is dermate degelijk dat u 'gewoon' 5 jaar garantie op de hele machine krijgt.
 
-------------------------------------------------

De Greenstar Elite nader bekeken

De Greenstar heeft een solide reputatie. Dankzij de Twin Gear aandrijving en de laatste technologie op het gebied van slowjuicing is de Greenstar 's werelds populairste slowjuicer.

Haal het meeste uit groente en fruit
Of het nu gaat om smaak, kleur, vitaminen, houdbaarheid of gewoonweg de hoeveelheid sap: de Greenstar Elite haalt het maximale uit groente en fruit. Dankzij de koude persing (110 omwentelingen per minuut) ontstaat minimale wrijving en komt geen overbodige hitte vrij. Er komt daardoor ook weinig zuurstof in het vocht. De Greenstar Elite produceert een ‘levend’ sap, dat tot 48 uur houdbaar blijft in de koelkast.
 
Driefasen techniek voor nog efficiëntere persing
De Elite bevat de nieuwese Greenstar technologie, zoals een drie-fasen perstechniek. Hierdoor worden de celwanden van groente en fruit beter doorbroken. De Elite perst tot 10% meer sap dan zijn voorgangers. Bovendien bevat het sap nog meer voedingsstoffen.
 
Bio-keramische coating, dus minder schadelijke metalen 
Door vervuilde regen of bodem bevat de schil van groente en fruit tegenwoordig vaak giftige metalen. Greenstar sappersen bevatten een bio-keramische coating met magnetische eigenschappen, die de schadelijke metalen aan het oppervlak van groente en fruit onttrekken.
 
Extra gemak en veiligheid
Dankzij een aantal slimme verbeteringen is de Elite makkelijker te bedienen en te (de)monteren dan de eerdere Greenstar modellen. Daarnaast wordt de mogelijkheid om bewegende onderdelen aan te raken beperkt: de machine stopt automatisch wanneer de kap wordt verwijderd.
 
Meer dan alleen een sapmachine
U kunt met de Greenstar sap persen uit alle soorten groente en fruit, dus ook uit harde knollen (zoals wortels), vezelige groente (zoals selderie) en bladgroente (zoals tarwegras).

Naast het persen van sap kunt u dankzij de vele accessoires vele andere soorten voedsel bereiden. Denk aan tofu, soep, vruchtenijs, notenpasta, puree, babyvoeding en nog veel meer!
  
-------------------------------------------------
 

Technische specificaties

Product:
Greenstar
Model:
Elite
Voltage:
230 V
Spanning:
60 Hz
Stroomverbruik:
200 W
Toeren/minuut
110
Snoerlengte:
140 cm, geaarde stekker
Motor:
dubbelfasefunctie (Twin-Gear)
Gewicht:
8 kg
Dimensies:
31,7 cm lang
 
17,5 cm breed
 
46.4 cm hoog
Kleur:
wit

-------------------------------------------------

Wat kan een slowjuicer voor u doen?

Als u eenmaal besloten hebt om sappen een vast onderdeel te maken van uw dagelijkse voeding, zult u al snel de resultaten opmerken.

Na 10 dagen begint u zich merkbaar fitter te voelen. U slaapt beter en hebt bijvoorbeeld minder hoofdpijn. Uw stoelgang verbetert aanzienlijk.
Na 20 dagen bent u een deel van eventueel overgewicht kwijt. Ook ontwikkelt het drinken van sap zich tot een echte gewoonte.
Na 30 dagen zult u ontdekken dat het met enige beweging veel minder moeite kost om spiermassa te creëren. Ook barst u van de energie.
 
Let op: gedurende de eerste dagen kan het voorkomen dat u bijwerkingen krijgt (zoals hoofdpijn of vermoeidheid). Dit zijn verschijnselen die zich voordoen als uw lichaam zich ontdoet van grote hoeveelheden afvalstoffen. Deze ‘vergiftiging met terugwerkende kracht’ is slechts tijdelijk en het begin van een gezondere levensstijl. Blijf doorgaan en u zult zich binnen 10 tot 30 dagen ongekend vitaal en energiek voelen.
 

Wat is slowjuicing eigenlijk?

Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap schuilt in de manier waarop het geperst wordt. Slowjuicing is een manier van persen die is ontstaan in Thailand. Door het sap op langzame snelheid (tot 90 touren per minuut) te persen en van het pulp te scheiden, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden.
 

Waarom levende sappen?

Een slowjuicer past kneuzende, malende en persende handelingen toe op de groente en het fruit, waardoor enzymen en voedingsstoffen beter behouden blijven. Het is vergelijkbaar met het koud persen van olijfolie of het malen door een gebit. Het resultaat is ‘levend sap’: vruchtensap dat bol staat van essentiële voedingsstoffen en levende enzymen.
 

Gezonder dan een sapcentrifuge

Een traditionele sapcentrifuge maakt gebruik van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut). Hierbij komt een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij. Een aanzienlijk deel van de vitaminen, mineralen en levende enzymen gaat daardoor verloren. Ook mengt zich bij het centrifugeren zuurstof in het sap, waardoor deze al binnen enkele minuten begint te oxideren. U herkent dit proces aan de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap.
 
Met een slowjuicer perst u sap van een onvergelijkbare kwaliteit. De hoge opbrengst betekent niet alleen meer sap, maar ook in het behoud van meer voedingsstoffen en enzymen.
 

Veelzijdiger dan een blender

Een blender maalt groente en fruit fijn door middel van messen die op hoge snelheid roteren in een kan. Dit is een methode die geschikt is voor zachte of vloeibare ingrediënten zoals banaan, aardbei, mango en yoghurt. Voor hardere groente- en fruitsoorten, zoals appel, wortel, kool, enzovoorts, is een blender ongeschikt. Bovendien blijven vellen en pulp altijd achter in het sap, waardoor het al snel een dik, klonterig mengsel wordt.
 
Een slowjuicer kan zowel harde als zachte groente- en fruitsoorten persen, en scheidt het pulp volledig van het sap. U maakt dus net zo makkelijk een supergezond wortel- of komkommersapje.
 

Milieubewust én gezond

Omdat een slowjuicer het sap tot de laatste druppel uit groenten en fruit perst, is het apparaat zeer economisch in het gebruik en genereert het een minimale hoeveelheid afval.
 

De enige pers geschikt voor tarwegras

Een slowjuicer is dankzij de langzame, kneuzende persing de enige sapmachine die tarwegrassap kan maken. Sapcentrifuges en blenders vermalen het gras tot kleine, onverteerbare deeltjes. Met een slowjuicer bereidt u 100% pulpvrij tarwegrassap. Ook andere bladgroenten en kruiden, zoals spinazie, sla of munt, zijn uitsluitend te persen met een slowjuicer.

-------------------------------------------------

Verbreed uw smaak met heerlijke recepten

Iedereen heeft van jongs af aan een voorkeur voor bepaalde smaken, maar wanneer u regelmatig nieuwe sapvariaties probeert, kunt u uw smaak verder ontwikkelen. Experimenteer! Uw mogelijkheden zijn onbeperkt en zo leert u nieuwe smaken ontdekken.
 

Om u alvast wat inspiratie te geven volgen hieronder een aantal van onze favoriete recepten:

- 1 komkommer – 1 groene/rode appel – 1-2 wortels – 3 stelen selderie – ½ krop romeinsee bladsla – 2 bladeren boerenkool – ½ rijpe papaya – handvol koriander of peterselie
 
- 3 handvol tarwegras – 1 tak munt – ½ citroen – 2 schijven ananas – eventueel gember voor de smaak.
 
-------------------------------------------------

Veelgestelde vragen

Is de machine waterbestendig?
De sapmachine is spatwaterdicht. Wanneer u natte handen heeft, kunt u deze het beste eerst afdrogen voordat u de machine aan of uit zet. Water in de aan/uitknop kan de machine beschadigen.
 

Kan ik de onderdelen ook elke keer in de afwasmachine doen?
De onderdelen kunt u het beste niet in de vaatwasser doen. Voor dagelijks schoonmaken volstaat het om gewoon water te gebruiken. U kunt het beste het bijgeleverde borsteltje gebruiken om de zeef schoon te maken. Maakt u de pers en de onderdelen wel direct na gebruik met water schoon.

Af en toe kunt u een zacht sponsje en afwasmiddel gebruiken. Voor een grote schoonmaak kunt u eventueel fornuisreiniger gebruiken, maar doet u dit vooral niet vaker dan eens per kwartaal.  

Kan ik vruchten met harde pitten in de machine doen?
Een harde kersenpit, pruimenpit of abrikozenpit kan de zeef beschadigen. Verwijder daarom altijd harde pitten voordat u sap maakt. Wanneer u op de pit kunt kauwen met uw tanden en het doet geen pijn, dan kan hij zonder problemen in de Versapers.  

Zijn harde vruchten en groenten schadelijk voor mijn machine?

Wortels en bieten zijn erg hard. Vezelige groente, zoals citroengras, stelen van kruiden en selderij kunnen erg taai zijn. Wanneer u deze producten gebruikt kunt u deze het beste in stukjes snijden voordat u ze in de machine doet. Daarnaast is het verstandig de producten te mengen met zachte producten zodat de uitvoer uit het apparaat soepeler wordt. Te snel te harde producten achter elkaar toevoeren kan uiteindelijk leiden tot snellere slijtage of beschadiging van de machine.  

Ik heb al een sapcentrifuge of keukenmachine, waarom een slowjuicer?
Sapcentrifuges, blenders en keukenmachines zijn niet gemaakt om een hoge kwaliteit sap te produceren. De nadelen van deze apparaten:

- Laag rendement: verlies van 30-80% sap bij rijpe of zachte vruchten en groente.
- Hoge mate van frictie,  waardoor veel van de enzymen, mineralen en vitaminen vernietigd worden.
- Veel zuurstof wordt gemengd in het sap, waardoor oxidatie optreed en het minder lang houdbaar is.
- Minder geur, kleur en smaak.
- Veel lawaai.  

Een slowjuicer is ontworpen voor het persen van supergezond, ‘levend’ sap met een ongeëvenaarde kwaliteit.

-------------------------------------------------

Betaling en verzending

Voor sapmachines die verzonden worden binnen Nederland geldt een verzendtarief van € 5,95. Producten die op voorraad zijn worden altijd binnen 24 uur verzonden. U heeft uw bestelling dus binnen enkele dagen in huis.

U kunt betalen via iDeal, PayPal of met vooruitbetaling per bankoverschrijving.

-------------------------------------------------

Service en garantie

Bij de Greenstar Elite krijgt u 5 jaar garantie op het hele apparaat.
 
Wij hanteren een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op alle sapmachines en kweeksets. Ben u niet tevreden over een product van ons? Stuurt u dan eerst een e-mail naar [email protected]. Wij vertellen u dan hoe u de producten terug kunt sturen. U betaalt dan alleen de verzendkosten voor het retourneren.

-------------------------------------------------

Inhoud van de doos

Sapmachine, vultrechter, grove en fijne zeef (voor meer en minder pulp), open zeef (voor food processing), plastic en houten stolp, glazen kan, handzeef, drupbakje, reinigingsborstel, handleiding, broodstengel / mochi set.
Lees meer
Merk: Greenstar
Type Pers: Twin gear
Aandrijving: Elektrisch
Afmetingen (L x B x H): 46.4 x 17.5 x 31.7 cm
Garantie: 12 jaar op motor en 1 jaar op onderdelen
Gewicht: 5,2 kg
BPA-free: Ja
Toeren/minuut: 110
Geluid (dB): 68 dBa
Stroomverbruik: 190W
Geen reviews gevonden
Bezorginformatie
Veelgestelde vragen