De hier aangeboden Cooksense - Saphuis is een speciaal ontwikkeld saphuis voor uw Cooksense slowjuicer. Dit saphuis wordt standaard gratis geleverd bij uw Cooksense juicer, is speciaal voor de Cooksense machines ontworpen en is los leverbaar in het geval van verlies of beschadiging. Dit perfect afgemeten saphuis is de plek waar al het vers geperste sap in uw Cooksense slowjuicer wordt opgevangen, voordat het in uw glas of een andere container verdwijnt. Dit zodat u vervolgens in een handomdraai van uw heerlijk eigen geperste 'levend' sap kunt genieten.

Dankzij de fantastische service van de Tarwegraskoning bent u ten allen tijde in staat om uw Cooksense - Saphuis te vervangen met een nieuw exemplaar. Wij hebben alle slowjuicer onderdelen op voorraad of kunnen deze binnen enkele dagen bij u thuis laten bezorgen, zodat u ten allen tijden in staat bent om uw machine weer compleet te maken indien een onderdeel beschadigd of verloren is geraakt. Hierdoor bent u in no time weer in staat optimaal van deze fantastische slowjuicer te genieten, alsook van uw dagelijkse vers geperste tarwegras-, groente- en/of fruitsap!

Uitzonderlijke eigenschappen van de Cooksense HD:
De Cooksense HD is als enige juicer op de markt in staat tot het proces van verticaal homogeniseren, ook wel ‘ slijpen’  genaamd. Homogeniseren is het proces waarbij gestreefd wordt naar het verkrijgen van gelijke deeltjes grootte of een meer homogeen mengsel van substanties. Dit houdt praktisch gezien in dat deze machine in staat is alles op dezelfde grootte te snijden en mengen (zoals bijv. bij soep).

Snelle bereiding met natuurlijk behoud van voedingsstoffen:
De Cooksense HD is een zeker een zeer uitzonderlijke machine, die de beste eigenschappen van zowel horizontale als verticale slowjuicers in één machine weet te combineren. Dit maakt het tot een uitzonderlijk apparaat die met name dankzij de speciale draaivijzel producten zoals fruit, groenten, knoflook, gember, tofu, babyvoeding, sauzen, soepen en sorbets in een mum van tijd klaar weet te maken. Daarbij komt dat de producten wel hun oorspronkelijke frisse en natuurlijke smaak en kleur behouden, ondanks het gebruik van een stukje hoge kwaliteitstechniek. Dit is omdat de snelheid die gebruikt wordt voor het bewerken van uw favoriete producten bijzonder laag is, waardoor de aanwezige nutriënten in uw voeding minimaal door hitte of wrijving worden beschadigd en hierdoor een optimale voedingswaarde van uw voeding gegarandeerd blijft.

Een hoogwaardig kwaliteitsproduct:
Wat tevens bijzonder is aan de Cooksense HD is het feit dat de machine is gebouwd uit zeer hoogwaardige materialen. Dit in tegenstelling tot de vaak commerciële juicers van de bekendere merken, die vaak gebruik maken van veel goedkoop plastic en metaalproducten. Dit geld zeer zeker niet voor de Cooksense HD! Zo is de schroefas van een zeer moderne en oersterke kunststof gemaakt. Deze kunststof staat bekend onder de naam ‘ULTEM’ en is tevens BPA (Bisfenol A) vrij, wat een ernstige ziekteverwekker is en welke in vele kunststoffen verwerkt is. ULTEM is daarnaast ongeveer 8x zo sterk als het vaak gebruikte en schadelijke polycarbonaat. Naast het leveren van een hoge en robuuste kwaliteitsmachine is de Cooksense HD ook nog eens bijzonder stil en heeft een zeer stil en minimaal geluid. De machine is een sterk staaltje aan betrouwbaar en efficiënt klassenwerk en een absolute must voor elke keuken!

Eigenschappen van de Cooksense HD:
De motor in de Cooksense HD is een betrouwbare en krachtige inductiemotor met een capaciteit van 200 watt. Dit maakt het tot de sterkste van alle verticale juicers en wat voor een probleemloze werking van deze machine zorgt. De machine werkt op zeer lage snelheid en wel op slechts 47 omwentelingen per minuut! Er is geen slowjuicer die zo weinig omwentelingen per minuut maakt. Daarnaast is het dankzij de gepatenteerde dubbele persvijzel tevens één van de allersnelste sap juicers op de markt en dit bij zo’n laag aantal omwentelingen per minuut. Het geperste sap is door het lage aantal omwentelingen van uitzonderlijk hoge kwaliteit en bevat zo goed als alle oorspronkelijke voedingsstoffen die aanwezig zijn in de door u geperste soorten groenten en fruit. Dit is mogelijk dankzij het zeer speciale proces van slowjuicen, waardoor hoge snelheden en temperaturen, veel wrijving en beschadiging van de aanwezige voedingsstoffen zoveel mogelijk wordt beperkt. De verbazende feiten blijven zich opstapelen bij deze machine en we zijn dan ook bijzonder trots dit pracht product in ons assortiment aan u als klant aan te kunnen bieden.

Belangrijkste kenmerken van de  Cooksense HD:

- 10 Jaar garantie op de motor en 1 jaar garantie op de onderdelen.

- Een product van zeer hoge kwaliteit, gecombineerd met een moderne look.
- Extreem sterke schroefas en zeef, gemaakt van ULTEM (zeer krachtige BPA vrije kunststof).
- Aanwezigheid van een zeer sterke inductiemotor (capaciteit tot 200 Watt).
- De mechanische verhouding is 37:1 en leidt tot minder geluid en minder vibratie.
- Een extra toegevoegde top-unit voor het maken van sauzen en salades.
- Ook geschikt voor het persen van tarwegrassap (dit is uniek voor een rechtopstaand model).
- Bijzonder gemakkelijk schoon te maken (binnen 2 minuten) en easy in gebruik.
- De uniek grote inkeping van de pulpopening zorgt voor het voorkomen van verstopping.
- Een revolutionaire gepatenteerde persschroef met dubbele inkeping en snijkant (zie foto).
- Een zeer compact formaat, wat in elke keuken past.

Antwoord op veel gestelde vragen over slowjuicen:

Veelzijdiger dan een blender:
Er zijn een aantal belangrijke voordelen aan het gebruik van een slowjuicer boven het gebruik van een blender. Zo maalt een blender groente en fruit fijn door middel van messen die op hoge snelheid in een kan roteren. Daar is verder niets mis mee, maar het is een methode die met name geschikt is voor zachte of vloeibare ingrediënten zoals bananen, aardbeien, komkommers en dergelijke. Zodra we bij de hardere groentes en fruitsoorten aankomen (bijvoorbeeld appels, wortels of bieten) zijn veel blenders al snel ongeschikt of malen het product niet geheel fijn. Daarnaast blijft ook altijd veel pulp en vellen achter in het sap, waardoor het al snel een klonterige, dikke pap wordt.

Een slowjuicer kan zowel harde als zachte fruit- en groentesoorten persen en scheidt daarnaast het pulp volledig van het sap. Dit is met name een stuk aantrekkelijker voor kinderen, die vaak liever sap dan een dikke pap drinken, maar ook veel volwassenen geven de voorkeur aan een lekker glas heerlijk vers ‘levend’ sap.

Gezonder dan een sapcentrifuge:
Ook tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge zijn een aantal belangrijke verschillen, die wederom duidelijk in het voordeel van een slowjuicer uitpakken. Zo maakt een traditionele sapcentrifuge gebruik van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid (tot maar liefst 20.000 toeren per minuut) ronddraait. Het probleem is dat hierbij zeer veel hitte vrijkomt. Dit zorgt voor oxidatieprocessen, waarbij zuurstof gemengd wordt in het sap, wat als gevolg heeft  dat aanwezige voedingsstoffen beschadigd raken in uw verse sap. Dit proces is gemakkelijk te herkennen aan het verkleuren en het scheiden van vaste en vloeibare delen in uw sap. Een ander gevolg is dat uw sap hierdoor minder lang vers houdbaar is.

Het voordeel van een slowjuicer is dat uw sap op een laag toerental wordt geperst, waardoor voedingsstoffen optimaal bewaard blijven en het sap van ongekend hoge kwaliteit is. Dit is qua voedingswaarde een enorm voordeel voor u als consument!

Slowjuicers, de enige pers geschikt voor tarwegras:
Het bijzonder aan slowjuicers is dat ze de enige persen zijn die geschikt zijn voor tarwegras. Dit is mogelijk dankzij de langzame, kneuzende persing waar deze machines om bekend staan. Hierdoor krijgt u 100% pulp vrij tarwegrassap. Dit is niet mogelijk met een sapcentrifuge of blender, want deze vermalen het tarwegras tot kleine onverteerbare deeltjes. U kunt tevens bladgroenten en kruiden zoals spinazie, sla of munt persen met een slowjuicer, wat verder met geen enkele andere machine mogelijk is.

Wat is slowjuicen eigenlijk?
Slowjuicen is een manier van persen die ooit is ontstaan in het exotische Thailand. De naam zegt het al en houdt in dat verse groenten en/of fruitsoorten op een lage snelheid worden geperst, tot maximaal 90 toeren per minuut. Het sap wordt hierbij van het pulp gescheiden en het eindresultaat is heerlijk ‘levend sap’ met een zeer hoge concentratie aan essentiële voedingsstoffen. Ook de smaak is ongeëvenaard en blijft beter behouden dan met welk ander keukenapparaat dan ook.

Wat zijn de voordelen van slowjuicen?
U zult merken als u eenmaal heeft besloten verse fruit/groentesappen een vast onderdeel van uw dagelijkse voeding te maken, dat uw gezondheid en welzijn er met rasse schreden op vooruit gaat. Zo merkt u dat:

Na 10 dagen
u zich merkbaar fitter en opgewekter begint te voelen. U slaapt beter, heeft minder last van stress en hoofdpijn en met name uw stoelgang is aanzienlijk verbeterd.
Na 20 dagen merkt u dat u een deel van uw eventuele overgewicht kwijt bent geraakt. U zult tevens merken dat het dagelijks drinken van vers groente- en fruitsap een echte must en gewoonte is geworden en u eigenlijk al niet meer zonder wilt.
Na 30 dagen zult u zonder meer merken dat uw hoeveelheid fysieke energie flink is toegenomen en u makkelijker spiermassa creëert. Ook voelt u zich mentaal helderder en evenwichtiger.

Let op: Indien u net begint met het dagelijks drinken van vers groente- en fruitsap, is het mogelijk dat u last krijgt van lichte hoofdpijn en/of vermoeidheid. Dit is omdat uw lichaam door de grote hoeveelheden voedingsstoffen zich ontdoet van aanwezige gifstoffen in uw lichaam. Dit ontgiftingsproces is echter niets om uw zorgen over te maken en deze klachten verdwijnen binnen enkele dagen. Gaat u gewoon door met het maken en consumeren van uw dagelijks verse geperste sap en u zult merken dat u zich binnen 10-30 dagen ongekend energiek en vitaal zult voelen.

Wat wordt bedoeld met ‘levend sap’?
De hier aan u aangeboden slowjuicer levert fantastisch hoog kwalitatief sap op, wat in de raw food wereld wel bekend staat als ‘levend’ sap. Dit is mogelijk dankzij het bijzonder lage toerental van deze machines. Het lage toerental zorgt voor minimale wrijving, waardoor zo weinig mogelijk hitte vrijkomt bij het persen. Hierdoor worden oxidatieprocessen zoveel mogelijk beperkt die de aanwezige voedingsstoffen in uw sap kunnen beschadigen. De werking van een slowjuicer is wel te vergelijken met de werking van het menselijk gebit. Door middel van kneuzende, malende en persende bewegingen van de slowjuicer worden maximale hoeveelheden sap uit al uw groenten of fruit geperst, waardoor uw verse sap optimale hoeveelheden voedingsstoffen bevat en waardoor de voedingswaarde voor u als consument tevens optimaal is.

Kan ik vruchten met harde pitten juicen?
De harde pitten van vruchten zoals kersen, pruimen of abrikozen kunnen uw slowjuicer zeer zeker beschadigen. Verwijder deze pitten daarom altijd voor u dit soort vruchten wenst te juicen. Als regel kunnen we stellen dat als het door uw gebit gekauwd kan worden, dan is het ook veilig voor uw slowjuicer.

Kan ik harde en vezelige groenten veilig juicen?
Groenten zoals wortels en bieten zijn over het algemeen vrij hard. Andere groenten zoals selderij, stelen van bepaalde kruiden, citroengras en anderen kunnen erg vezelig zijn. Het is daarom raadzaam deze voor het juicen in stukken te snijden voor u ze in de machine doet. Ook is het raadzaam dit soort producten gelijktijdig met zachtere groenten en vruchten te persen, zodat de uitvoer uit de machine soepeler loopt. Het achter elkaar persen van te grote hoeveelheden harde groenten en fruitsoorten kan mogelijk leiden tot het sneller slijten van uw machine of tot beschadigen van uw
slowjuicer.

Is mijn slowjuicer waterbestendig?
De meeste slowjuicers zijn spatwaterdicht, maar water in de aan/uit knop dient voorkomen te worden en kan veel machines beschadigen. Beschadiging door water is ook mogelijk als u onderdelen verwijderd voor reiniging en deze niet terug plaatst voordat u weer van de machine gebruik wenst te maken. Natte handen kunnen tevens het beste eerst goed worden afgedroogd voor u de machine aan- of uitzet.

Kan ik de onderdelen met de vaatwasser wassen?
De fabrikant raad af de onderdelen in de vaatwasser schoon te maken. Het volstaat om de onderdelen dagelijks met schoon water te reinigen. Mocht het nodig zijn, dan kunt u af en toe gebruik maken van wat zeep en een afwassponsje,  maar vermijd dit als dit niet nodig is. Spoel daarna de onderdelen wel goed af zodat er geen zeepresten in achter blijven. Ook is het raadzaam de onderdelen direct na gebruik schoon te maken. Voor de grote schoonmaak is het mogelijk gebruik te maken van wat fornuisreiniger. Doet u dit echter niet vaker dan eens per kwartaal. Het bijgeleverde borsteltje is om de zeef mee schoon te maken.

Waarom een slowjuicer? Ik heb al een sapcentrifuge/blender/keukenmachine:
Er zijn enkele grote verschillen waarneembaar tussen een slowjuicer en andere keukenapparaten zoals sapcentrifuges, blenders en keukenmachines. Deze laatste apparaten zijn niet gemaakt om de hoge kwaliteit sap te produceren die een slowjuicer u levert. De nadelen van deze apparaten zijn:

- Hoge mate van frictie: Hierdoor verliest uw sap grote hoeveelheden essentiële vitaminen, mineralen, enzymen en andere voedingsstoffen.
- Laag rendement:
Een slowjuicer haalt 30-80% meer sap uit (over)rijpe of zachten groenten en fruitsoorten.
- Minder lekker sap:
Het sap uit een slowjuicer behoudt meer geur, kleur en smaak t.o.v. sap afkomstig uit andere keukenapparatuur.
- Veel lawaai: Een slowjuicer is een stuk geruislozer dan de andere hier genoemde keukenapparaten.
- Veel zuurstof:
Een slowjuicer zorgt dankzij de langzame persing voor minder aanwezig zuurstof in uw sap, waardoor het langer houdbaar is.

Kortom, een slowjuicer levert  heerlijk ‘levend’ sap met een absoluut ongeëvenaarde kwaliteit in vergelijking met sap afkomstig uit andere keukenapparaten!

Lire plus
Aucune évaluation n'a été trouvée
Bezorginformatie
Veelgestelde vragen